Kotimaiset hiustuotteet

Kotimaiset hiustuotteet

Luonnon hiustuotteet - Luonnonkosmetiikka - Hiukset

Luonnollinen hiustenhoito - Täydellinen valikoima suomalaisia hiustuotteita Ekopharmalta. Shampoot, hoitoaineet, erikoishoidot hiuspohjalle ja muotoilutuotteet. Hiusblogiin on koottu kaikki Ekopharma hiustenhoitotuotteet, jotta löydät juuri oikeat ja sopivat tuotteet hiuksillesi. Lähes kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Kaikissa tuotteissa on Leaping Bunny - pupulogo, joka on eläinkokeettomuuden merkki.

Yleisesti kaikilla luonnonkosmetiikan sertifiointitahoilla yksi kriteereistä on eläinkokeettomuus ts. sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina eläinkokeetonta, mutta valmistaja voi halutessaan erikseen hakea tuotteelle pupulogon käyttöoikeuden.


Alkuun muutama sananen luonnonmukaisista hiustuotteista

Ekopharma hiustuotteet, kuten ihonhoitotuotteetkin, valmistetaan Helsingissä, omissa tuotantotiloissa. Kotimaiset marja- ja kasviuutteet ovat ekologinen raaka-ainevalinta, ja se tukee samalla kotimaista työtä.
Biohajoavat shampoot ja hoitoaineet sopivat käytettäväksi kaikissa olosuhteissa, kuten esim. mökillä. Luonnolliset raaka-aineet hajoavat takaisin luontoon mikrobien ruuaksi. 


Luomushampoo kokemuksia - toimiiko se?

Luonnon shampoiden pesutuntuma ja vaahtoaminen vaihtelee riippuen tuotteesta. Yleisesti luonnonkosmetiikka shampoo ei vaahtoa yhtä runsaasti kuin markettishampoo - kuitenkaan pesuteho ei perustu vaahtoon vaan käytettyyn pesevään ainesosaan.
Ekopharma shampoissa on miellyttävä, pehmeästi vaahtoava koostumus. Voidemaisissa shampoissa vaahtoaminen on vähäisempää. Kasvipohjaiset tensidit pesevät hiukset hellävaraisesti mutta tehokkaasti, hiuspohjaa kuivattamatta. Sulfaatteja ei käytetä. 

Jos hiukset ovat erityisen likaiset, on tehokkaampaa tehdä kaksi vaahdotusta välillä huuhtoen, kuin yksi suurella määrällä shampoota.

Shampoo kannattaa aina ensisijaisesti valita hiuspohjan vaatimuksien ja tarpeiden mukaan - onko päänahka kuiva, rasvoittuva, hilseilevä, herkkä, kutiava, normaali... valitse shampoo sen mukaan.

Luonnomukaisissa shampoissa ja hoitoaineissa ei käytetä synteettisiä väriaineita, hajusteita eikä silikonia. Tuoksut tulevat raaka-aineista ja luonnollisista tuoksusekoituksista.


Sulfaatti shampoossa - sulfaatiton shampoo

Mitä sulfaatit ovat?

Sulfaatit ovat teollisia peseviä ainesosia, jotka muodostavat runsaasti vaahtoa. Sulfaatti pesee erittäin hyvin, ja usein liiankin tehokkaasti poistaen iholta ja hiuspohjasta luontaisen suojakerroksen. Hiuspohja rutisee kuivuuttaan ja voi kutista ja hilseillä. Värjätty hius haalistuu sulfaattipitoisella shampoolla nopeammin, koska sulfaatti kuluttaa värin pois. Hennot ja ohuet hiukset menettävät liikaa kosteutta ja voivat olla sähköiset ja vaikeasti hallittavat.

Yleisimmin käytetyt sulfaatit ovat tuotteen ainesosa / INCI luettelossa nimillä Sodium laureth sulfate ja Sodium lauryl sulfate
myös saippuat ja suihkugeelit sisältävät usein sulfaatteja. Liika sulfaatti rasittaa vesistöjä.

Ekopharma shampoiden pesevät aineet ovat mietoja, kasvipohjaisia ja biohajoavia - Ainesosa / INCI luettelossa ne ovat mm. nimillä Caprylyl/Capryl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine. Hellävarainen pesevä ainesosa ei kuivata päänahkaa ja hiuksia.


Miksi hoitoaine?

Hoitoaine pesun jälkeen palauttaa hiuksiin pesussa menetetyn kosteuden ja helpottaa kampaamista ja muotoilua. Pelkkä shampoopesu ilman hoitoainetta kuivattaa hiuslatvoja ja voi tehdä niistä hauraat sekä lisätä kaksihaaraisten syntymistä. Hiuksista voi tulla karheat ja kiillottomat.
Hiuksiin jätettävät hoitoaineet toimivat hyvin myös muotoilun apuna ja pesujen välillä.  

Hiuksille sopivan hoitoaineen löytäminen on tärkeää, ohuille hiuksille tuuheuttavaa, kuiville kosteuttavaa.. Mutta kaikki hiukset tarvitsevat hoitoainetta, jotta pesussa menetetty kosteustasapaino palautuu.

Hoitoaine valitaan hiusten tarpeiden mukaan - ei hiuspohjan - ellei kyseessä ole erikoishoitotuote, jota käytetään myös päänahalle.

Shampoon ja hoitoaineen ei tosiaankaan tarvitse olla samasta sarjasta
- valitse shampoo hiuspohjasi ja hoitoaine hiusten mukaan räätälöitynä tuoteparina, niin saat toimivat tuotteet.


HIUSVINKKI  - Varmasti monelle jo tuttu juttu - 

Hoitoaine ennen shampoota

Jos hiukset ovat helposti lätistyvät, ohuet ja hennot tai rasvoittuvat, voi tämä kikka toimia.

Levitä hoitoaine hiuksiin / hiuslatvoihin ennen shampoopesua, jolloin hiukset saavat kosteutta ja itse pesutapahtuma on hiuksille kevyempi. Hiukset pysyvät kuohkeampina kun hoitoainetta ei enää shampoon jälkeen lisätä ja ohuet hiukset saavat superhellää kohtelua pesun aikana. 

Hiukset voi kevyesti kostuttaa "pyyhekuiviksi" ennen hoitoaineen levitystä - annetaan vaikuttaa ja sen jälkeen
hiukset kastellaan kunnolla ennen shampoota, hoitoainetta ei siis tässä vaiheessa tarvitse huuhtoa kokonaan pois, vaan sitä saa jäädä shampoon "sekaan" pesun ajaksi, vaahdotus, huuhtelu, toista vaahdotus tarvittaessa, huuhtele hyvin.
Toimii ohuessa, ja myös helposti rasvoittuvassa tukassa,  tekee hiuksista tuuheammat ja ilmavammat, eikä hoitoaine latista hiuksia.


Hiusten ja hiuspohjan hellää hoitoa kotimaisilla luonnontuotteilla – EKOPHARMA

Valikoimassa on eri hiustyypeille ja hiuspohjalle shampoita, hoitoaineita ja erikoishoitotuotteita.
Herukka sarja on hajusteeton, ja se sopii mainiosti myös lapsille, hajusteherkille ja herkkäihoisille.


HERUKKA
 – herkälle hiuspohjalle – atooppiselle iholle -  rauhoittaa hiuspohjan kutinaa ja kosteuttaa – hajusteettomana sopii hyvin myös tuoksuherkille ja koko perheelle : Ja kaikille, jotka haluavat tuoksuttomat tuotteet.
Hajusteettomat voidepohjainen shampoo, hoitoaine ja hiuspohjaa rauhoittava ja kosteuttava seerumi.

VADELMA
 – tuuheuttavat hiustuotteet – hennoille ja helposti latistuville hiuksille – ilmavuutta ja kuohkeutta ohuille hiuksille, mutta myös kaikille hiustyypeille silloin kun halutaan kevyet tuotteet

KARPALO
 – hiuspohjaa tasapainottava ja hiustenkasvua aktivoiva tuoteperhe. Kuivan sekä rasvaisen hilseen hoitoon. Rasvoittuvalle hiuspohjalle. Vahvistaa ohuita ja hentoja hiuksia ja toimii hiusten luonnollisen kasvun tukena.
Shampoo, Hoitoaine, Hiusten kasvuseerumi sekä Puhdistavaa savea sisältävä öljyhoito hiuspohjallle.

HILLA
 – kosteuttavat tuotteet kuivalle ja kutisevalle hiuspohjalle. Rauhoittavat kutinaa ja hiuspohjan ärtyneisyyttä ja ylläpitävät hiusten ja hiuspohjan kosteustasapainoa.
Hilla sarjassa on myös syväpuhdistava shampoo, joka sopii kaikille hiustyypeille tarvittaessa käytettäväksi.

TYRNI
– kuiville, luonnonkiharille, karkeille ja käsitellyille hiuksille. Hiusten rakennetta korjaava ja hiuksia tehokkaasti ravitseva ja kosteuttava hoitolinja. Tuotteet sisältävät hillaöljyä, - uutetta sekä karitevoita ( sheavoi ) ja kasviproteiineja, jotka eheyttävät hiusta. Saatavana Shampoo, Hoitoaine ja Tehohoitonaamio

MINTTU
 – muotoilu- ja viimeistelytuotteet : suolasuihkeet, hiusvaha, hiuslakat, kampausneste, hiuspuuteri/kuivashampoo ja hiusgeeli sekä hiuksiin jätettävä, selvittävä hoitoaine

KUUTIN OMPPU
 – lasten ikiomat tuotteet, jotka sopivat vallan mainiosti myös herkkäihoisille aikuisille : Suihkushampoo, hoitovoide, hiusten selvityssuihke sekä käsisaippua koko perheen käyttöön.


Siirry hiustuotteistiin Tästä

Katso myös kotimaiset BTB13 tuotteet - ainutlaatuiset, luonnonmukaiset tehotuotteet iholle ja hiuksille


EKOPHARMA on Kotimainen ammattikosmetiikkasarja – sertifioitua luonnonkosmetiikkaa iholle ja hiuksille.
Ekopharma ja BTB13 luonnonkosmetiikan valmistaa Naviter Oy. Tuotanto tapahtuu alusta loppuun Suomessa.

Luonnollista - kokonaisvaltaista hyvinvointia, miedoista ja puhtaista raaka-aineista


Takaisin blogiin


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.